piątek, kwietnia 29, 2016

Faszerowana papryka na obiad albo kolację


W ramach szybkiego obiadu lub kolacja, wyskoczyła papryka z nadzieniem.

Składniki

- papryka , ja miałam 2 sztuki dla 2 osób ( w zależności od ilości osób)
- mielone mięso ok 20 dag
- cebula
- batat , jedna sztuka
- pekińska kapusta- kilka liści drobno pokrojone
- starty ser
- sól i pieprz do smaku

Gotujemy batat, idzie to bardzo szybko. Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulkę. dodajemy mięso i kapustę, i przez chwilę smażymy.
Batat(pokrojony na drobno, zresztą rozpada się sam) i mięso z kapustą, i cebulą mieszamy . Dodajemy sól i pieprz. Nadziewamy połówki papryki, posypujemy serem i wkładamy do piekarnika.
Z termostatem ok 30 minut w 185 stopni. Można dłużej, zależy , jak kto lubi . Jedni wolą paprykę miękką, inni bardziej twardą.
Danie bardzo syte. Zjadłam połowę papryki, drugiej już nie dałam rady :)

Danie przygotowane w ramach akcji - Błyskawiczne Piątki :)


11 komentarzy:

  1. Świetny pomysł na wykorzystanie batata :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W zasadzie sama nigdy nie wiedziałam co z tym batatem robić , a pewnie możliwości jest wiele, tylko ich nie znam :)

      Usuń
  2. Myślę - faszerowana papryka, wszyscy to znają. I tu się mylilam. Pokazałaś takie nadzienie, że się zdziwiłam i muszę osobiście wypróbować jak to smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U nas smakowało, a myślę, że można samemu dodać do tego farszu,jeszcze coś co się lubi :)

      Usuń
  3. Bardzo lubię wszystko co faszerowane ;) z batatem chętnie wypróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. musze w koncu sprobowac batata

    OdpowiedzUsuń
  5. nie lubię smaku papryki, ale myślę, że w innym warzywie mogłabym to zastosować :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię faszerowane warzywa, są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię faszerowane warzywa, są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zaintrygował mnie dodatek batatów do nadzienia. Na pewno wypróbuję taka opcję, bo zdjęcia wróżą pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Papryka prezentuje się niezwykle apetycznie.
    :*

    OdpowiedzUsuń

Za odwiedziny serdecznie dziękuję :) Każda wizyta i komentarz, sprawia mi wielką przyjemność. :) W miarę możliwości staram się odwiedzać wszystkich czytelników , tych , których znam i tych, którzy odwiedzają mnie po raz pierwszy. :)
Dziękuję i zapraszam ponownie :)

Copyright © 2014 Szysia , Blogger