piątek, maja 06, 2016

Carpaccio z buraków - Błyskawicznie piątki


Bardzo szybka i smaczna przekąska.

Ugotowane buraczki kroimy w plastry. Rozkładamy na talerzu i obsypujemy niewielką ilością rukoli..
Na to pokrojony w kostkę ser feta bałkański. Myślę, że może być inny, bałkański po prostu nie kruszy się tak mocno.
Następnie sypiemy posiekane, włoskie orzechy.. Wszystko skrapiamy gęstym kremem z octu balsamicznego.

Składniki;
- Ugotowane buraczki
- rukola
- ser feta bałkański
- orzechy włoskie
- krem z octu balsamicznego

Nie piszę ilości bo wszystko zależy, ile mamy zamiar zrobić.
Przyznaję, wszystko na oko.






10 komentarzy:

  1. nie robiłam, nie jadłam :) ale chyba powinnam, bo wygląda przecudnie :)
    dziękuję za wspólną akcję :*

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawe jak smakuje, bo nie znam smaku:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przyjemny, słonawy, kwaskowato buraczano orzechowy. Jakos tak :)

      Usuń
  3. zdecydowanie ciekawy przepis :) muszę zrobić i dla siebie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Podjadaliśmy między daniami, w zasadzie jako dodatek do alkoholu:)

      Usuń
  4. Uwielbiam buraki i jadłam już kilka razy takie danie, jest pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja właśnie po raz pierwszy, no i byłam zachwycona, że proste i smaczne :)

      Usuń
  5. Wspaniałe, będziemy robić :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Przepysznie przyrządzone i przepięknie obfotografowane :) Dzięki za wspólny Błyskawiczny Piątek :D

    OdpowiedzUsuń

Za odwiedziny serdecznie dziękuję :) Każda wizyta i komentarz, sprawia mi wielką przyjemność. :) W miarę możliwości staram się odwiedzać wszystkich czytelników , tych , których znam i tych, którzy odwiedzają mnie po raz pierwszy. :)
Dziękuję i zapraszam ponownie :)

Copyright © 2014 Szysia , Blogger