Bardzo szybka i smaczna przekąska.
Ugotowane buraczki kroimy w plastry. Rozkładamy na talerzu i obsypujemy niewielką ilością rukoli..
Na to pokrojony w kostkę ser feta bałkański. Myślę, że może być inny, bałkański po prostu nie kruszy się tak mocno.
Następnie sypiemy posiekane, włoskie orzechy.. Wszystko skrapiamy gęstym kremem z octu balsamicznego.
Składniki;
- Ugotowane buraczki
- rukola
- ser feta bałkański
- orzechy włoskie
- krem z octu balsamicznego
Nie piszę ilości bo wszystko zależy, ile mamy zamiar zrobić.
Przyznaję, wszystko na oko.
nie robiłam, nie jadłam :) ale chyba powinnam, bo wygląda przecudnie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję za wspólną akcję :*
Ja też jadłam po raz pierwszy :)
Usuńciekawe jak smakuje, bo nie znam smaku:)
OdpowiedzUsuńprzyjemny, słonawy, kwaskowato buraczano orzechowy. Jakos tak :)
Usuńzdecydowanie ciekawy przepis :) muszę zrobić i dla siebie!
OdpowiedzUsuńPodjadaliśmy między daniami, w zasadzie jako dodatek do alkoholu:)
UsuńUwielbiam buraki i jadłam już kilka razy takie danie, jest pysznie :-)
OdpowiedzUsuńJa właśnie po raz pierwszy, no i byłam zachwycona, że proste i smaczne :)
UsuńWspaniałe, będziemy robić :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie przyrządzone i przepięknie obfotografowane :) Dzięki za wspólny Błyskawiczny Piątek :D
OdpowiedzUsuń