wtorek, grudnia 13, 2016

Krówki z mleka w proszku. Kruche



-Opakowanie mleka w proszku.  Zwykłe
-3/4 kostki masła
-0,5 szklanki wody
-2 szklanki cukru
Zagotować w garnuszku.


W międzyczasie wysypujemy do miski mleko w proszku i 5-6 łyżek kakao.
Wymieszać i zalać to gorącą masą.
Dobrze wyrobić drewnianą łyżką, aż powstanie gładka masa konsystencji plasteliny
Wyłożyć na blachę albo inne prostokątne naczynia. Wygładzić. Blachę smarujemy cieniutko tłuszczem.
Po kilku godzinach można kroić i kwadraty czy prostokąty.


500 g. mleka w proszku



Nie trzymamy krówek w lodówce




Wszyscy u nas bardzo je lubią. W zasadzie robimy raz do roku, na święta i nie ma siły, żeby nie sięgnąć po kruchą , słodką krówkę .




7 komentarzy:

  1. Oj robimy, robimy. U nas jeszcze musowo na Nowy Rok :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fakt, szybko znikają, do Nowego roku nie poleżą :))

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Romek stwierdził, że dla niego za mało słodkie :))

      Usuń
  3. Powiem szczerze jestem zachwycona prostota wykonania ,tych krówek.Wyglądają oblędnie i zapewne też i tak smakują .Biorę ten przepis i dzięki piękne za niego.......zachwyciła mnie nieskomplikowaa prostota przepisu ,oraz wygląd tych słodkich cudeńek.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaka duża blacha wychodzi?

    OdpowiedzUsuń

Za odwiedziny serdecznie dziękuję :) Każda wizyta i komentarz, sprawia mi wielką przyjemność. :) W miarę możliwości staram się odwiedzać wszystkich czytelników , tych , których znam i tych, którzy odwiedzają mnie po raz pierwszy. :)
Dziękuję i zapraszam ponownie :)

Copyright © 2014 Szysia , Blogger