Niedawno pokusiłam się na zrobienie zupki ze szparagów. Bardzo szybki przepis, no tak, o ile odliczymy czyszczenie głównego produktu.
-Pęczek albo i wiecej szparagów.
-6-8 ugotowanych na twardo jaj.
-pół kostki masła
-koper
-sól do smaku
-śmietana
Szparagi pokroiłam w kostkę. i gotowałam w osolonej wodzie do miękkości. Jajka posiekałam na grubsze części i dorzuciłam w zupkę. Pół kubka śmietanki 18% zaklepałam łyżką mąki i też do zupki poszła.
Na koniec włożyłam masełko, żeby taka chudziutka nie była i posiekany koperek.
Pyszności :)
Uwielbiam szparagowy okres, a główki oczywiście zostawiam sobie zawsze na koniec bo najsmaczniejsze:)
takiej zupy szparagowej nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńmoże jeszcze kupię gdzieś szparagi i uda się spróbowac Twojej wersji :)
Ja też niedawno miałam taką zupkę naprawdę jest smaczna,pysznościowa. Musicie spróbować,kto jeszcze nie jadł,polecam.Mniam mniam mniam.Twoja DERESZKO wygląda przepysznie,gratuluję moja tak ładnie nie wyglądała.Pozdrowionka.
OdpowiedzUsuńPyszności!
OdpowiedzUsuń:)rewelacja.:)do tego chrupiąca upieczona bagietka:)mniam:)
OdpowiedzUsuńHmm - nie pomyślałabym nawet, żeby ze szparagów zupę przygotować. Zwykle jem je w tradycyjny sposób - z sosem, masłem czy jajkiem. Ale Twoja zupa wygląda apetycznie i nie wydaje się być skomplikowana, a obok mnie na ryneczku mają jeszcze szparagi, więc może szkoda przepisu nie wykorzystać :)
OdpowiedzUsuńZapraszam Ciebie do mnie, do mojej Pracowni, w której mam do oddania w dobre ręce kultowy rozświetlacz Sun Beam od Benefitu w rozdaniu. Jako redaktor portalu o urodzie dostaje siatki kosmetyków, których nie mam kiedy i jak przetestować, więc wkrótce będą robić kolejne rozdania i wyprzedaże :)
Pozdrawiam ciepło,
Ewelina :)
Zapraszam do mnie - zostałaś nominowana do Liebster Award :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam zupę szparagową i jeszcze z jajeczkiem jak dobrze widzę, pyszności ;)
OdpowiedzUsuńwstyd się przyznać, ale nie jadłam, warto chyba spróbować :)
OdpowiedzUsuńwarto warto :) Tym bardziej, że to szybka zupka :)
OdpowiedzUsuń