Zielony obiadek - szpinak
Z cyklu - co na obiadek 7-9 miesięcznego szkraba
Dzięki mojej kochanej córeczce wczoraj pierwszy raz zrobiłam szpinak i bardzo bardzo nam smakował.
Oto jak zrobiłam szpinak dla mojej 9 miesięcznego serduszka
co jest potrzebne:
szpinak - użyłam mrożony zapewne świeży też może być
por
masło
pyrka
groszek - mrożony
troszeńkę czosnku
masełko rozpuściłam w garnuszku i dodałam pora podsmażyłam a raczej poddusiłam tak 2 minutki i potem wlałam szklankę wody i dodałam obraną pokrojoną pyrkę i przykryłam przykrywką i tak się gotowało około 15-20 minutek. Jak pyrka była miękka dodałam szpinak i groszek i gotowałam tak jeszcze 5-7 minutek.
Dodałam troszkę soli i zmiksowałam.
Dałam jedną łyżeczkę do jedzenia a malutka otwierała usteczka że jeszcze ;) bardzo miłe uczucie .
A ,że szpinak został to postanowiłam dla siebie też zrobić . Nie miałam oliwy to margarynę rozpuściłam dodałam por, który został, czosnek (2 ząbki) i troszku podsmażyłam. Dodałam szpinak następnie ubite jajko i zaklepałam jogurtem naturalnym
pychotka
od dziś szpinak będzie często na obiadek
Życzę smacznego
Pozdrawiam i ściskam gorąco ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Za odwiedziny serdecznie dziękuję :) Każda wizyta i komentarz, sprawia mi wielką przyjemność. :) W miarę możliwości staram się odwiedzać wszystkich czytelników , tych , których znam i tych, którzy odwiedzają mnie po raz pierwszy. :)
Dziękuję i zapraszam ponownie :)